+0630/946-1460

varazsuszi@gmail.com

Mi vagyunk a Varázsuszi

Babaúszástól az úszásoktatásig, 2005 óta

Miben áll a varázstudományunk?

Ami igazán fontos számunkra, hogy a gyermekek félelem nélkül, örömmel jöjjenek a vízbe, hiszen ez a taníthatóságuk kulcsa. Úszásóráinkat testi-leki állapotukhoz és képességeikhez illesztve alakítjuk. Különböző életkorban különböző hozzáállásra, körülményre van szükségük. Ezért is tartjuk fontosnak hogy a babák és kezdő úszók, kis, családias, meleg vizes helyszínen kezdhessenek, hogy konfortosan induljon a tanulás. (Diófa Ház) és ha már ezen a helyszínen vízbiztosak és bátrak, akkor engedjük őket a „nagy vízbe” megtapasztalni az igazi távolságokat és mélységeket.

Gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve,a legapróbbak ( babák) úszásórái a ringatásról, vízzel való simogatásról szólnak, finoman vezetjük vissza őket a lebegés, víz alatti élet rejtelmeibe, a tipegők óráin a szárazföldi képességeik fejlsztése mellett nagy hangsúlyt kap a víz körüli fegyelem és figyelem fejlesztése, a vízbiztosság kialakítása. 3 éves kor körül a mesék szárnyán úsztatjuk a manókat óráink tematikusak, mesébe ágyazottak. Ebben az életkorban már úszás előkészítés a cél, még szülői részvétellel. 4-5 éves kortól valós úszásalapokkal, vízbiztossággal kezdhetik meg az úszástecnikák tanulását. Nagy medencébe akkor lépnek tovább kis úszóbajnokaink, amikor kellő technikai tudással, vízbiztossággal és fegyelemmel rendelkeznek. Ezeken az órákon úszástechnikájukat csiszolgatjuk és edzettséget növelünk.

Oktatóink

Oktatóink egytől egyig rajonganak a gyerkőcökért és szenvedélyük a munkájuk. Gyermeked mindig a kellő figyelmet és segítséget kapja tőlük, hogy mindig boldogan távozzon a medencéből. 

Mindig a legjobbra törekszünk

A VarázsUszi saját belső továbbképzésein (évente 2*) összes oktatónk részt vesz. Ezek témája részben szakmai jellegű, önálló kutatásokat is igénylő előadás, részben külső szakembereink meghívásából áll, akik felnyitják egy-egy problémára a szemünket, vagy magyarázattal szolgálnak egy- egy észlelt problémával kapcsolatban.

A Varázsuszi mérföldkövei

Mindig keressük az újdonságokat, amivel még jobbá tehetjük a hozzánk járó gyerekek életét. Bátran próbálunk ki innovatív eszközöket és technikákat. Az évek során oktatói csapatunk és a Varázsusziba járó gyerkőcök száma is folyamatosan nőtt.

2005
A VarázsUszit 2005-ben alapítottuk (alapító B. Illés Flóra gyógytornász, babaúszás oktató, Sellő Akadémia alapítója) mely Veresegyházon és környékén elsőként kezdte meg a legkisebbek úsztatását.
1
2008
Kinőttek a kezünk alól az első babácskák 🙂 hozzánk járó csöppségek és családok ragaszkodása minket is szakmai fejlődésre késztetett, aminek örömmel tettünk eleget, így 2008-tól úszás oktatókkal bővült a csapat.
2
2009
Kistarcsán is megkezdtük a babák úsztatását (2019 ig voltunk jelen a Royal Sport Központban)
3
2010
Elindult a családi tábor sorozat. 5 éven át minden évben másik pontján az országnak úszással, kirándulással, bandázással töltöttünk egy hetet.
3
2013
Kalóz tábor tematikus drámajáték indult szárazon és a medencében (8 éven át)
4
2014
Hrg foglalkozások szervezésére is volt igény, hogy vízben végzett fejlesztésben részesüljenek azok, akiknek erre szükségük volt.
Felkérést kaptunk a veresegyházi Meseliget Bölcsödétől, hogy gondozónénik számára “játékos vízhezszoktató “programot dolgozzunk ki és tanítsunk be.
5
2015
Több környékbeli általános iskola tanulóival is foglalkozunk.
6
2016
Aquafitness órákat is tart szakképzett oktatónk, az anyukák nagy örömére. Ebben az évben rendeztük első úszóversenyünket is.
Szakmai ajánlás alapján meghívást kaptunk a Hor Tanuszodába, mely Veresegyház gyönyörű magán kézben lévő intézménye.
7
2017
Ez az év is újabb meglepetéssekkel színesítette a VarázsUszit. Létrehoztuk Magyarország első Sellő Iskoláját, megalkottuk és azóta is forgalmazzuk saját tervezésű és gyártású sellőruháinkat (www.suashop.hu)
7
2018
Újabb kalandokkal bővültünk: Búvár kaland néven Újbóli felkérést kaptunk a veresegyházi Meseliget Bölcsödétől, hogy gondozónénik számára “játékos vízhezszoktató “programot tanítsunk be.
7
2019
Megnyitott A jövő iskolája! Örömmel úsztatjuk azóta is kis diákjait
7
2022
A tavasszal megnyíló Diófa Ház Fejlesztő Központban Babaúszás oktatást és úszásoktatást tartunk
7

Ha kérdésed van, keress bátran!

B. Illés Flóra

vezető oktató, gyógytornász

BEJELENTKEZÉS

Egyszerű, online bejelentkezési rendszerünk segítségével, bármikor választhatsz szabad alkalmaink közül. Kattints a gombra és válaszd ki, mikor jöttök hozzánk.