+0630/946-1460

varazsuszi@gmail.com

Egy csodálatos élmény a babádnak és neked

Babaúszás, már 3 hónapos kortól

Korosztály

3 hónapos kortól
3 éves korig

Időtartam

A foglalkozás
1 óra hosszú

Időpontok

Aktuális órarendről érdeklődj a megadott elérhetőségeink egyikén.

Helyszín

Diófa Fejlesztőház és uszoda
2112 Veresegyház, Gödöllői út 10.

Simogatás, harmónia, egység

Képzeld el az érzést, ahogy alig 3 hónapos gyermekeddel együtt vagytok a vízben. 

Lassan, finoman mozgatva, hintáztatva végig simogatja őt a víz. Az arcotok összeér, Te halkan énekelsz Neki és magadba szívod a közösen átélt élményt. 

Majd utána alkalomról alkalomra nézheted a fejlődését, ahogy a hónapok alatt valódi kis úszóbajnokká cseperedik és élvez minden vízben töltött percet, sőt ő maga kérdezi, mikor jöttök legközelebb. Hát erről szól a babaúszás. Kipróbáljátok?

Élményt adunk
az úszáson keresztül

 • 4 alkalmas bérlet
  23.500 Ft
  1 alkalom: 60 perc
 • Egyszeri kipróbálás
  7.500 Ft
  1 alkalom: 60 perc

Testvérkedvezmény: minden bérletből -5% Ezt az igényedet a regisztrációkor jelezd, bérletvásárlás előtt!

Miért jó a babaúszás?

Segít
a mozgásfejlődésben

A vizes közeg megkönnyíti a babáknak a szárazföldön még nehézkes mozgást és hozzájárul az egészséges mozgástanuláshoz.

Erősíti
a szervezetet

A foglalkozás jó hatással van a testtartásért felelős izmokra és a koordinációs képességek fejlődésére.

Felejthetetlen
élményt ad

A közösen átélt alkalmak tovább erősítik a köztetek lévő köteléket és megadják az első közösségi élményeket.

Az első ringatásoktól, egészen a kész úszópalántákig

A Varázsusziban már a legkisebbeket is örömmel látjuk. A foglalkozások során pedig végig kísérjük fejlődésüket. A hónapok és évek során az apróságokból vízbiztos, örökmozgó lurkók lesznek, akik jó alapokkal csatlakozhatnak be az úszásoktatásba.

BEJELENTKEZÉS

Egyszerű, online bejelentkezési rendszerünk segítségével, bármikor választhatsz szabad alkalmaink közül. Kattints a gombra és válaszd ki, mikor jöttök hozzánk.

Ahhoz, hogy az órarendben időpontot foglalhass magadnak alkalmi jegyet, vagy bérletet kell váltanod. Ezt regisztráció után gyermeked profiljában könnyedén megteheted.

Ha kérdésed van, keress bátran!

B. Illés Flóra

vezető oktató, gyógytornász

Minden kérdés és válasz a Babaúszásról

Babának:

 • SPECIÁLIS háromrétegű úszónadrág, amely a combnál és a deréknál állítható (ez az oktatónál megvásárolható).  A speciális úszónadrág mosógépben mosható, több méretben (és színben) készül, így a babára pontosan ráillik, ami meggátolja a víz beszennyezését (az úszópelusok erre nem képesek).  kivettem egy mondatot innen
 • törölköző
 • innivaló, ennivaló
 • fültisztító pálcika
 • Egyéb: évszaktól függetlenül javaslom a sapit, hazamenetelhez!

Kísérőnek (anya, vagy apa, vagy bárki, akivel szívesen van a picur):

 • fürdőruha
 • törölköző
 • papucs
 • úszószemüveg (nem az első óra anyaga)

Látogatóknak, akik szeretnék megnézni a Picurt:

 • Papucs!
 • 60 perc. Ez az alábbiakból tevődik össze:

  • Bemelegítő ráhangolódás a parton/ vagy a vízben  kb. 10 perc.
  • Foglalkozás a vízben 30-35 perc    
  • Játék, barátkozás, pletyi 10-15 perc.

Csak abban az esetben kell, ha veleszületett rendellenessége van, v. születése óta műtéten esett át.  Mozgásszervi problémával hozzánk kerülő babák, abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy szakmabeliek vagyunk és tudunk segíteni!

Figyelemmel kísérjük a Manót mi is és speciális feladatokat is beteszünk az órába, segítve ezzel is a gyorsabb fejlődést.

Éhes ne legyen a babóca, de arra figyelj, hogy a foglalkozás kezdése és az evés között teljen el legalább 30 perc. 

Biztos lehetsz benne, hogy kifogynak a tartalékai! 🙂 Éhes lesz , még akkor is, ha nem lenne “etetési idő” és fáradt. Így hozz neki valami kis könnyű ételt, vagy szopiztasd meg a fogalalkozás után és gondoskodj róla, hogy egy jót alhasson 😉

Betegség esetén, ha az fertőző, vagy lázzal jár. Bármilyen bőrön lévő sebesedéssel járó betegség esetén.

A babák fejecskéje a víz feletti 30 cm-es sávban van, pont ott, ahol a legpárásabb a levegő, ez segíti a gyógyulást.

Mi az, hogy pici megfázás?

Orrfolyás mellett a baba általános közérzete jó. Jól eszik, orrát csak párszor kell szívni, a leszívott váladék átlátszó.

A búvárreflex egy velünk született primitív reflex, melynek lényege, hogy az arcot ért ingerre ( fújás/ locsolás) a válaszreakció a légutak lezárása. Ennek idővel -kb 8-10 hónapos korban- el kell tűnnie ( a többi primitív reflexel együtt), hogy helyét humán reflexek vehessék át. A korán babaúszásra jövő picúrok merülés tanításánál egy kis “ biztonságot” adhat ennek megléte, de egyáltalán nem feltétele annak, hogy elkezdjétek az úszást. Pár alkalom után már a  nagyon kicsi tanoncok is tudják, mikor jön a merülés és tudatosan, nem reflexből tartják vissza a levegőt.

SOSINCS KÉSŐ!

Bármekkora is a babád, vagy már nem is baba igazán, akkor sincs késő elkezdeni a víz megszerettetését. A foglalkozások anyaga mindig igazodik a babák, gyerekek korához, tudásához, sőt alacsony csoportlétszám miatt még a személyiségéhez is. Nyilván minél közelebb van a pocakbeli vizes élményéhez, annál természetesebb közeg számára a víz, de nagyobbacska babák is otthonosan mozognak, hamar felzárkóznak köszönhetően a kellemes környezetnek, az énekeknek, a feladatok fokozatosságának és persze az oktató varázsának.

A babaúszó foglalkozásra rendszeresen járó csöppségek:

3-6 hónapos babák:

Az óra a simogatásról ringatásról, ölelésről szól, az ismerős közegben, ahol a bábák kilenc hónapig voltak.  Speciális fogásokkal mozgatjuk a piciket a vízben, ahol, a szárazfölddel ellentétben kiteljesedhet és könnyebbé válhat a mozgásuk. Ezek a kis apróságok hamar elfáradnak, de pár alkalom után már „hozzáedződnek” a foglalkozáshoz és érdeklődően, nagyon aktívan követik az eseményeket.

Tárgyak szemmel követése, tárgy után nyúlás, megfogás-elengedés, lebegés és merülés a tudományuk.

Társak megfigyelése, mimikával kommunikál, leutánoz, háti és nyakizmok erősödnek.

6-15 hónapos babák:

A baba és a szülő is rutinos babaúszók már. Ismerik a fogásokat, az óramenetet. A Csöppség mozgásfejlődését figyelembe véve egyre „nehezebb” és összetettebbek a feladatok. Megtanulunk kikapaszkodni, kimászni a medencéből. A merülés már rutinszerű, egyre hosszabbakat és többet tud merülni a baba. Ülésből, térdelésből anyához/apához úsznak. Aktiválódnak a lábacskák is, a vízben lábtempóval haladnak. Fejlesztjük az egyensúlyt és koordinációt is, a különféle instabil alátámasztással.

18-24 hónapos babák

A babaúszás már igazi móka! Nem csak a szárazföldön tud már mindent a kis manó, hanem a vízben is! Utasításokat érti és elvégzi legjobb tudása szerint, aktív résztvevője az órának mozog és énekel! Önállóan 2-3 m-t úszik víz alatt, medence széléről beugrik, önállóan lebeg a vízen, úszás segédeszközöket elfogadja, használja. Állásból fejest ugrik. Medence szélében kapaszkodik, ill. elrúgva magát onnan anyához/apához úszik.

Igénye van a rendszeres foglalkozásra, vágyik az uszodába, ennek otthon hangot is ad (hát nem ezért csináljuk?)

2 -3 éves gyerekek:

Készen állnak az úszástanulásra. Önállóan lebegnek, siklanak a víz alatt. Eszközöket helyesen használják. Figyelmük 30 percig fenntartható.

Az órákon az úszás alapjait csiszolgatjuk, az önállóságra törekszünk.

Úszás alapokon kívül számolunk, fejlesztjük egy-egy “hétköznapi területen” a tudásukat és élvezzük apával/anyával a megszerzett  úszó tudományt.

Más korosztálynak keresel foglalkozást?

A Varázsusziban biztosan megtalálod gyermeked korosztályához és tudásához illő foglalkozást. Válaszd ki, hogy melyik korosztályba tartoztok, és nézd meg a részleteket.

Sellő úszás
és uszony bérlés

Egy valódi sellő élmény 6 éves kortól. Játékos, élvezetes foglalkozás, melyen gyerkőcöd egy medencés party-n próbálhatja ki magát sellőként. 

Játékos úszást megalapozó foglalkozás szülői részvétellel

2 éves kortól közösen kezdhettek el ismerkedni a vízzel és az úszással. A sok-sok vizes játék, az éneklés szuper közös program lesz

Úszásoktatás
4 éves kortól

A kis úszóbajnokok alacsony létszámú csoportokban, játékos gyakorlatokon keresztül sajátítják el az úszás alapjait, és válnak egyre magabiztosabb úszóvá.